Belgelendirme ücretleri Avrupa Birliği fonundan karşılanmak üzere ALTSO Voc Test Merkezi tarafından Mesleki Yeterlilik Sınavları açılmıştır.

ALTSO Voc Test Merkezi tarafından Oda Temizleme Görevlisi (Seviye 2), Kat Sorumlusu (Seviye 3) ve Ön Büro Görevlisi (Seviye 4) Meslekleri için Mesleki Yeterlilik Sınavı Açılmıştır. Mesleki Yeterlilik Sınavında başarılı olan adayların sınav ücreti Avrupa Birliği fonundan karşılanacaktır. 

Turizm Konaklama Sektörü'nde Oda Temizleme Görevlisi, Kat Sorumlusu ve Ön Büro Görevlisi olarak çalışan personel için 19 Kasım-27 Kasım 2015 tarihlerinde Mesleki Yeterlilik Sınavı açılmıştır.

Turizm Konaklama Sektöründe Oda Temizleme Görevlisi, Kat Sorumlusu ve Ön Büro Görevlisi olarak çalışan personel için 19 Kasım – 27 Kasım 2015 tarihlerinde Mesleki Yeterlilik Sınavı açılmıştır. Sınavlar Teorik ve Performans Sınavı olarak 2 aşamalı olarak yapılmakta olup, Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanabilmek için hem teorik hem performans sınavının tüm birimlerinden başarılı olmak gerekmektedir. Mesleki Yeterlilikler ve sınav programı hakkında detaylı bilgiyi www.altsovoctest.org.tr adresinden alabilirsiniz.

Sınavlar başvuru sayısına göre 19 Kasım – 27 Kasım 2015 tarihleri arasında planlanacaktır. Teorik Sınav tüm adaylar için 1 günde, performans sınavları her aday için 2’şer saat sürecek şekilde ayrı ayrı planlanacaktır. 

Sınava başvurusu için herhangi bir ön şart aranmamakta olup, sınava girmek isteyen adayların aşağıdaki evraklarla 17 Kasım 2015 Salı Günü mesai bitimine kadar Odamıza başvurmaları gerekmektedir:

Başvuru Formu (ıslak imzalı)
2 Fotoğraf
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 
Ödeme Dekontu

Sınav ücreti 290 (ikiyüz doksan) TL’dir. Herhangi bir birimden kalan adaylar 1 (bir) yıl içinde merkezimizde tekrar sınavına ücretsiz olarak katılma hakkına sahiptirler. Tekrar sınavına girecek olan adaylar da başvuru formu doldurmak zorundadırlar. Aksi takdirde sınava kabul edilmezler. Sınav ücretine, belge ücreti dâhil değildir. Mesleki Yeterlilik Kurumu 2015 yılı için belge bedelini 50 TL olarak belirlemiştir. Belge almaya hak kazan adayların belgelerini almak için MYK Belge Ücreti olarak 50 TL’yi MYK’ya yatırmaları gerekmektedir.
ALTSO Voc Test Merkezi Mesleki Yeterlilik Sınavı için adaylarını Avrupa Birliği fonu ile destekleyecektir. 
Merkezimizin  MYK ile imzaladığı bir protokol ile adaylar sınavlarda başarılı olmaları halinde yatırdıkları sınav bedellerini geri alabileceklerdir.

Bu destekten faydalanabilmek için adaylar; 
1.ALTSO Voc-Test Merkezine sınav ve belgelendirme için başvurusunu yapar.
2.ALTSO Voc-Test  Merkezi adaya hibe programını ve kurallarını tanıtır.
3.Yararlanmak isteyen aday, ‘Doğrudan Hibe Aday Başvuru Formu’ nu doldurur.
4.Yapılan sınavlar sonucu başarılı olan adaylar, MYK belge masraf karşılığını ilgili hesaba yatırır ve dekontunu ALTSO Voc-Test Merkezine teslim eder. (2015 yılı için 50TL) tahsil edilir.
5.Hibeden yararlanmaya hak kazanan adaylar ve bunlara ilişkin ödemeler üç ayda bir raporlanır.
6.MYK kendisine iletilen liste, kanıtlayıcı döküman ve raporları inceleyerek en geç 1 ay içerisinde nihai listeleri onaylar.
7.ALTSO Voc-Test Merkezi onaylanmış listeler eline geçtikten sonra en geç 1 ay içerisinde tahsil ettiği sınav ücretlerini geri ödemesini adayların beyan ettiği hesaplarına yapar.

EK-1 Personel Belgelendirme Başvuru Formu İçin Tıklayınız

EK-2 Adaylar İçin Doğrudan Hibe Başvuru Formu

Başvuru için irtibat: 
Nesrin BOZKURT
Planlama Koordinatörü 
ALTSO Voc-Test Merkezi 
Tel: 0 242 512 16 97 – (dahili 217)
E-mail:  Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

ablogo2
myb-hibe

DUYURULAR

myk111

uyep11

europas1

E Posta Duyuru Listesi


Gelişmelerden anında haberdar olabilmek için E-Posta duyuru listemize katılınız.


Teşekkür Ederiz