k_logo_20

ALTSO Voc-Test Merkezi (Meslek Standartları ve Yeterlilik Geliştirme, Sınav ve Belgelendirme Merkezi), Turizm sektöründe belgelendirme yapmak üzere Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiştir.

Avrupa Birliği hibesi ile 27 ay süren projemiz sonunda kurulan ALTSO Voc-Test Merkezi, geçtiğimiz yıl TÜRKAK tarafından Akredite olduktan sonra 15 Nisan 2014 tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından da yetkilendirilerek, turizm sektöründe çalışanların mesleki bilgi ve becerilerini ölçmek ve Mesleki Yeterlilik Belgesi vermek üzere yetkilendirilmiştir.

Merkezimizin sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirildiği meslekler:

  • Oda Temizleme Görevlisi (Seviye 2)
  • Kat Sorumlusu (Seviye 3)  
  • Ön Büro Görevlisi (Seviye 4) 

Turizm sektöründe kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla hizmet verecek olan merkezimiz, aynı zamanda işverenlerin prim teşvikinden yararlanmalarına da olanak sağlayacaktır. Bilindiği üzere,  mesleki yeterlilik belgeli personel çalıştıran işverenlerin sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı, 12 aydan 48 aya kadar İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır.

Ayrıca yine 4. seviye ve üstü mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi sahipleri, bağımsız işyeri açma belgesi alabilmekte, ortaöğretim kurumlarında öğretmen ihtiyacının karşılanamadığı alanlarda usta öğreticiler ve uzmanlarla beraber öğretmen olarak görevlendirilebilmektedir.

Söz konusu mesleklerde belge almak isteyenler veya personelini belgelendirmek isteyen işletmeler, Odamıza başvurarak, belgelendirme süreci ve teşvik konularında detaylı bilgi alabilirler.
ablogo2
myb-hibe

DUYURULAR

myk111

uyep11

europas1

E Posta Duyuru Listesi


Gelişmelerden anında haberdar olabilmek için E-Posta duyuru listemize katılınız.


Teşekkür Ederiz